מאת icosmetics 1 מילים במאמר: 438 [ 29/11/2009 ]
מסתבר שמיץ עשב החיטה שהפך להיות כל כך טרנדי בשנים האחרונות, כלל אינו עניין של טרנד. מיץ עשב החיטה קיים ונצרך כבר למעלה מ- 30 שנה. עשב החיטה נוצר מהנבטה של זרעי חיטה וצמיחתם לגובה של 10-15 ס"מ. חשוב להקפיד לגזום את העשב כשמגיע לגובה זה כיוון שמעבר לכך הצמח עושה שימוש ברכיבים התזונתיים לצורך גדילתו.
החיטה מורכבת משלושה חלקים עיקריים:
1. הנבט – מכיל שפע של חלבונים וויטמינים.
2. עיקר הגרעין (אנדוספרם) – מכיל כמות גדולה של עמילן, המשמש לאספקת מזון לצמח הצעיר בזמן הנביטה.
3. סובין – מכיל חלבונים, מינרלים, ויטמינים ותאית.
אז מה יש בעשב הזה שכל כך תורם לבריאותינו ?
המרכיב העיקרי בעשב חיטה הוא כלורופיל. חשיבותו של הכלורופיל אינה מסתכמת רק בהענקת הצבע הירוק אלא גם בתרומתו הגדולה לתהליך הפוטוסינתזה.
הכלורופיל מהווה 70% מתכולתו המוצקה של עשב החיטה ודומה במהותו למולקולות של תאי הכדוריות האדומות של גוף האדם. לכלורופיל ולהמוגלובין מבנה אטומי דומה, ההבדל הממשי בין המולקולות הוא אלמנט האטום המטאלי: הדם האנושי וההמוגלובין מכילים ברזל, בעוד שבכלורופיל האטום המטאלי הינו מגנזיום. בנוסף מכיל עשב החיטה שפע של ויטמינים ומינרלים, סיביים תזונתיים, נוגדני חימצון וחומצות אמינו.
יש הטוענים שצריכת 1 ק"ג עשב חיטה שוות ערך לאכילת 35 ק"ג של וירקות, מאידך, יש הטוענים שאמירה זו כלל אינה נכונה כיוון שאין מדד אחיד להשוואה (הרי לא בכל הירקות הירוקים קיים אחוז זהה של כלורופיל). סגולותיו של מיץ החיטה ממריץ אנרגטי ומדכא תאבון – העמילן של גרגיר החיטה הוא אנרגיה מצטברת כשאשר היא הופכת לסוכר פשוט היא מהווה מקור אנרגיה מהיר. עמילן הטוב במיוחד לספורטאים. מאחר ואנו צורכים את עשב החיטה כנוזל העמילן נספג מהר יותר בגוף. החיטה קולטת 92 מתוך 102 מינרלים באדמה ומכילה את כל המינרלים המוכרים למדע. כיוון שהחיטה עשירה כל כך היא גורמת לתחושת שובע ובכך "מדכאת" את התאבון.
מסייע בריפוי דלקות חניכיים- עשב החיטה מייבש איזורים מודלקים. ניתן ללעוס עשב חיטה סמוך לאיזור המודלק בפה, את גוש העשב הלעוס יש להצמיד לאיזור המודלק. העשב הלעוס סופח אליו את הדלקת. אופן השימוש מומלץ לשתות רבע כוס ביום. עדיף בבוקר על בטן ריקה. שתיה מרובה של עשב החיטה עלולה לגרום לשלשולים והתייבשות.
ניתן לשלב את המיץ עם מיצים אחרים בכדי להפיג את טעמו של מיץ עשב החיטה.
ניתן לקחת כמוסות של עשב חיטה או לשתות מיץ מוקפא, אך הרכבו התזונתי יהיה נמוך יותר מזה של המיץ הטרי. קיימים סייגים והגבלות נוספות שחלקן שנויות במחלוקת לגבי שתיית מיץ עשב החיטה, כגון הריון, נשים אחר לידה, אנשים הלוקחים תרופות לדילול הדם וכו'.
על כן, במידה והינכם מעוניינים להוסיף את המשקה לתפריט היומי שלכם ולקבלת מידע נוסף, מומלץ לעשות זאת בתיאום עם נטורופת מוסמך.
מקור המאמר: Articles.co.il/icosmetics 1