במהלך חודשי הקיץ החמים, חשוב לוודא שאנחנו שותים מספיק מים כדי להישאר רוויים ולמנוע מצבי התייבשות. למרות שבד"כ מומלץ לשתות8-12 כוסות מים ביממה, אפשר להרוות את הגוף גם באמצעות אכילת פירות וירקות מסוימים ושתיית מיץ מהם.
להלן רשימה של פירות וירקות עסיסיים ומזינים, המכילים מעל 90% מים ועשירים גם במינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון, כלורופיל, אנזימי עיכול, סיבים תזונתיים.
מלפפונים: בעלי תכולת המים הגבוהה ביותר מבין המזונות המוצקים – 97%.
חסה: מכילה 96% מים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וכלורופיל (בעל תכונות נוגדות דלקת).
גבעולי סלרי: מכילים חומצה פולית, ויטמינים A, C, ו-K וגם96% מים.
צנוניות: מכילה כמות גבוהה של נוגדי חמצון ותכול תמים של 95%..
עגבניות: עשירות בנוגד החמצון ליקופן, ויטמין C ותכולתמים של %95 .
פלפלים אדומים וצהובים: מכילים נוגדי חמצון, ויטמין C ותכולת מיםשל 93%.
כרובית וברוקולי: עשירים בויטמינים ורכיבים תזונתיים נוגדי סרטן (ראו מאמר בהמשך) ו%92 מים.
אבטיח: מכיל ויטמינים, מינרלים (אשלגן, מגנזיום ועוד), ליקופן וחומצות אמינו 92% מים.
תרד: עשיר בלוטאין (חיוני לבריאות העין), אשלגן, סיבים,חומצה פוליתו 91% מים..
פירות יער: עשירים מאד בנוגדי חמצון ומכילים 80%-90%.
אשכוליות מכילות 90% מים ועשירות בסידן, ויטמין C ונוגדי חמצון (ביו-פלבנואידים).
מקור: http://www.pcrm.org/health/diets/ffl/newsletter/hydrating-through-fruits-and-veggies
נכתב ע"י צביקה קורן
אתר אישי – צום מיצים-בריאות מהטבע: http://www.zom.co.il
טלפון: 054-4258544