
תזונה טבעית לפי הקהילה העברית
הקהילה העברית הגיעה לישראל בשנת 1969 והתמקמה בעיר דימונה, שם ייסדה את הקיבוץ העירוני 'שומר השלום'.
הקהילה נולדה בשיקאגו של שנות השישים, שם פועל פלדה בשם בן קרטר (לימים בן ישראל) הקים קבוצה שאימצה לעצמה אורח חיים נוצרי-דתי בדגש על אהבת ישראל, והצהירה על עצמה כקהילה יהודית שנשתמרה משרידי עשרת השבטים. .
כבר בארה"ב הייתה להם מודעות לחיים בריאים, טובים ומאושרים וכשעלו לישראל החליטו ליישם את זה גם בארץ בגידולים חקלאיים אורגניים כשהמטרה היא לחיות בלי מחלות והרבה שנים, מה שאנחנו מכנים: לייף-סטייל".
עם השנים הקימה הקהילה חווה גדולה לגידול פירות וירקות אורגניים, שסיפקה כל השנים לחברים – המתנזרים לחלוטין מאכילת בשר, דגים ועוף – את כל תצרוכת הירקות והפירות שלהם
אז . לא הייתה כלל מודעות לאוכל אורגני בישראל, ובהתחלה לא הבינו אותם ואפילו קצת זלזלו, בהם.. לאט לאט עם השנים התפתח. בשנים האחרונות הטרנד של האוכל האורגני תפס מאוד בישראל, ונפתחו מסעדות של הקהילה והיום כל חובבי האוכל הבריא מגיעים אליהם. לקוחות ותיקים מפעם חוזרים היום עם הילדים והנכדים, וכולם מתאהבים באוכל שלהם.
את החינוך לתזונה בריאה ואורגנית מנחילים חברי הקהילה לילדיהם מגיל 0. הם מלמדים את הילדים שלהם לא לגעת בשוקולד אלא להסתפק בגזר או חרובים",. לטענתם זה הכול מתחיל מהחינוך בבית. אצלם אין דבר כזה המבורגר או אוכל של מסעדות, הכל על טהרת הפירות והירקות האורגניים. בעזרת טופו, סויה, דגנים ושקדים מצאו כל מיני פתרונות טובים שיכולים להרכיב תפריט מלא ובריא החיוני לתפקוד היומיומי של הגוף ושמירה בקרב בילדים מפני השמנה.
האוכל מבוסס על דגנים מלאים, הרבה פירות וירקות, אצות ים, שמרי בירה, פטרוזיליה, שמן זית, שמן שומשום (שמכינים בעצמם), שמן פשתן, משמש, שקדים, נבט חיטה, אבקת חילבה, סוכר חום, מולאסה ודבש.
בנוסף, האוכל על פי השיטה שלהם זקוק לבישול קצר, שלא יאבד את ערכו התזונתי, ואינו זקוק לתבלון מיותר שרק מעמיס על הטעמים הטבעיים. על כן, הם מעדיפים אידוי.
מכיוון שאינם אוכלים בשר, הם משתמשים בשמרי בירה בשביל ה-B12 וכן גם בגרעיני שומשום בשביל הסידן.
ארבעה פעמים בשנה, הם אוכלים במשך שבוע שלם ירקות טריים בלבד כדי לשמור על הויטמינים שבאוכל. בנוסף, עליהם לבחור יומיים בשבוע בהם יוכלו אוכל חיי בלבד
בימי א" ג" ו-ה" הם לא אוכלים מלח.
ביום שבת הם צמים בגלל שבשבת צריך לנוח מכל עיסוק ולפי דעת העבריים זה כולל גם את הקיבה ומערכת העיכול בכלל. כל אדם שרוצה להתקרב אל אלוהים ולהרגיש אותו, צריך לצום. הצום מתחיל משקיעת השמש ביום שישי ועד לצאת השבת. הילדים יכולים להתחיל לצום מגיל שבע אך ורק אם הם מוכנים.
בנוסף, הם צמים עשרים וארבע שעות פעם בשלושה חודשים בחילופי העונות.
בקיץ, ע"מ שלא יסבלו, מותר להם לשתות בין השעות 10:00-14:00 ובימים ממש חמים ויבשים הם שותים כול היום. בחורף הם לא שותים.
שותים רק מים ומיצי פירות טבעיים.
יומיים בשבוע הם לא אוכלים מלח וסוכר
השכם בבוקר : לפני שמכניסים משהו לגוף יש צורך בשתיית מים המנקה את הגוף.
ב-40 השנים שהעבריים חיים בארץ, נרשמו רק מקרה אחד של שבץ מוחי ושני מקרים של סרטן. לא נרשמו שום מקרים של התקפי לב ואין בעיות של ל"ד גבוה או כולסטרול.
מגיעות משלחות מכל ארצות אפריקה, בן היתר מגאנה כדי ללמוד את סוד החיים הבריאים. כשמשרד הבריאות הישראלי הבין את הפוטנציאל האדיר של הקהילה, הוא החליט לעזור ולהשתתף בשיווק. בחודש דצמבר שתי משלחות גדולות יצאו לגאנה שבאפריקה כדי ללמד את המקומיים את המודל של החיים הבריאים ולהכשיר בני נוער לגדל פירות וירקות אורגנים.
משרד החוץ מתכוון לשלוח משלחות נוספות של הכושים העבריים למדינות נוספות באפריקה לאותן מטרות.